Раздадените награди в предаването тази събота са точно 85 500 лв.

На 15-и март в предаването Национална лотария нови 10 късметлии получиха възможност да реализират мечтите си.
 
В първата игра на предаването - „На крачка от късмета“, участваха Димка Николова от град Хасково, Пламен Димитров от град Карнобат и Николай Христов от град Костенец. Димка и Николай започнаха играта, избирайки монети, зад които се криеше снимката на Пламен. Това му даде едно добро начало, накрая той си тръгна от студиото на Национална лотария с чисто нов френски автомобил и застраховка на пътниците на стойност 100 000 лева. 25-годишният футболист мечтае да отиде на мач на Реал Мадрид – Барселона, както и за собствен бизнес.
 
Срещу сейфовете на Национална лотария се изправиха Силвия Александрова от с. Дерманци и Пламен Деянов от Самоков. 51-годишният военнослужещ напусна шоуто със сумата от 4 000 лева, след като пръв отвори два сейфа със знак „Х“. Младата дама реши да рискува и продължи във втория кръг на играта. Късметът ѝ обаче я напусна - тя не успя да утрои печалбата си и си тръгна от студиото на Национална лотария с награда от 1 500 лева. След предаването 23-годишната дама сподели, че най-голямата й мечта е съпругът й да се излекува. В момента той е глухоням, късметлийският билет е закупен от него, но го предоставя на съпругата си за участие в предаването. Спечелените пари семейството ще използва за лечение.
 
В „MEGA JACKPOT”-а на Национална лотария участваха: Виктория Златева на 20 години от Пловдив, Дияна Радева на 36 години от Сливен, Галя Константинова на 44 години от София, Нелка Тинчева на 54 години от Търговище и Петър Николов на 60 години от Добрич. Галя се оказа най-големият късметлия, като изтегли най-високата карта № 49 в предварителното раздаване и спря „Колелото на късмета“ на сумата от 150 000 лева. Първата си грешка тя направи на петата сфера, но рискува и уверено продължи участието си. Втората грешка беше на предпоследната сфера и Галя напусна шоуто с 20 000 лева. Участничката сподели, че отскоро е вдовица и се грижи за 3-годишната си дъщеричка. Иска да запази спечелената награда за образованието на детето си и мечтае да ѝ осигури добро бъдеще.
 
Плик с печалба в размер на 2 000 лева от играта „Специален втори шанс“ получи Юрий Йорданов от град Пазарджик. 
 
Своите чекове с моментни печалби лично от водещия Захари Бахаров получиха: Маргарита Дякова от град София от билета „Сделка или не“ на стойност 12 500 лева, Живко Желев от град Харманли от билета „Сбъдни мечтите си“ на стойност 10 000 лева. Спечелената сума, 22-годишният Живко, ще вложи в обучението си. От билета „Лото+“ на печалби в размер на 5 000 лева вече се радват Георги Стефанов от град Варна и Милчо Петров от град Видин. 
 
Всички късметлии в предаването можете да видите ТУК. 
 
Допълнителна информация за „Национална лотария”: 
 
Предаването „Национална лотария“ с водещи Захари Бахаров и Вяра Атова се излъчва всяка събота от 19.30 часа по Нова телевизия. Всички, които искат да попаднат в студиото, трябва да закупят лотариен билет на Национална лотария –„Сбъдни мечтите си“ или „Мега Милиони“, да спечелят „Участие в жребиите за ТВ игри“, да регистрират кода на печелившия билет на сайта www.7777.bg или на телефон 0700 42 100 (телефонът е без добавена стойност) и да стискат палци да бъдат изтеглени. Минималната парична награда, с която може да си тръгне всеки е 500 лева. 
 
Билети на Национална лотария могат да бъдат закупени в търговската мрежа на Еврофутбол, Български пощи, бензиностанции Лукойл, Петрол, ЕКО, Shell  и SNG, касите на EasyPay и FastPay, търговска верига Lafka, , Handy, Internity, Office 1 Superstore, Булсатком, Blizoo, Net 1, CrediTour, T-post, FACTOR I.N., Alkom, супермаркети CBA и SDI брокер.