От декември досега служителите на сметопочистващата фирма получават по 50-100-200 лева

Служителите на сметопочистващата фирма в Перник протестират, защото от месеци не са получавали заплати.  

 

За проблема Нова телевизия ви разказа още през декември 2013 година. Четири месеца по-късно решение все още няма.

 

Работниците по чистотата продължават да не получават заплатите си и заявяват, че положението е такова поне от шест месеца.

 

Искат от нас работа, ние я вършим. Но сме гладни, нямаме и един лев да си купим едно шише вода”, оплакаха се служители.

 

През цялото това време са получавали рядко суми от порядъка на 50-100 лева до 200. 

 

Хората недоволстват  от това, че не получават нито метли, нито ръкавици, нито чували за събрания боклук. Шефовете им пък заявили, че ако на някой не му харесва, да напуска работа.

 

Управителката на фирмата Верка Игнатова заяви пред Нова телевизия, че повече от месец не са получавали преводи от общината. 

 

Преди това се разплащахме с доставчици. Но от март единият доставчик ни отказа горива, от понеделник и вторият ни отказа”, заяви Верка Игнатова. 

 

Кметът на Перник Росица Янакиева пък твърди, че задълженията на общината към фирмата са в размер на 1,9 милиона лева по документи. През 2013 година на фирмата са изплатени 3,8 милиона лева. От първи януари до 31 март общината е изплатила още 615 000 лева. 

 

В последните три седмици не можем да плащаме на фирмата, тъй като сметката ѝ е запорирана за 1 милион лева. Запорът е от частно лице – Лилия Давидкова. Имаме парите и се молим на това лице да вдигне запора, но тя категорично отказва”, заяви Росица Янакиева.