Пътниците ще могат от днес да купят предварително билетите си за Великден

Започна ремонтът на Централна гара в София. Основната сграда на гарата ще бъде напълно архитектурно обновена. Само след малко повече от две години Централна гара ще изглежда по съвсем различен начин. Очаква се тя да бъде изцяло преобразена и да има нов европейски облик, за който мечтаят всички, използващи услугите на БДЖ.

 

Ремонтните дейности започват от мястото, на което доскоро се намираха билетните каси. За удобството на пътниците те са преместени на долния етаж, за да не бъдат ощетени пътниците. Централна гара няма да бъде затваряна и ще продължи да изпраща и приема пътници.

 

Обещанието е да има нови и уютни чакални и нови информационни табла, с които пътниците да изчакват в една наистина добре изглеждаща жп гара.

 

От понеделник пък БДЖ пуска предварителна продажба на билетите за бързи влакове за Великден. По този начин железопътният превозвач дава възможност на клиентите да планират предварително своите пътувания, своевременно да направят резервации за седящи места, както и да закупят билет за предпочитания от тях влак в срок от 15 дни преди самото пътуване.