От болницата в Кнежа сигнализират на социалните, че младата майката няма възможност да се грижи за синовете си

Самотна майка остана без двете си деца, защото няма средства да ги отглежда. Няколко дни след като ражда втория си син, социалните работници настаняват него и по-големият му брат, в приемни семейства. 23-годишната жена няма работа от края на миналата година и оттогава не е плащала сметките си за ток и вода.

 

За четири години Тереза губи най-близките си хора – своите родители. Преди дни остава и без двете си деца – четиригодишния Калоян и новородения й син Кристиян.

 

От болницата в Кнежа сигнализират на социалните, че младата майката няма възможност да се грижи за синовете си. Служителите от отдела за закрила на детето установяват, че на този етап Тереза не може да осигури подходяща среда за живот на своите деца.

 

Самотната майка доброволно се е съгласила синовете й да отидат при приемни родители. Искрено се надява, че децата й ще са далеч от нея само временно.

 

Тереза признава, че откакто е останала без работа изнемогва и трудно свързва двата края. Единственият й сигурен доход били детските надбавки от 35 лева. За да си върне децата, младата жена трябва да плати сметките си за ток и вода. Мечтае да си намери постоянна работа и момчетата й отново да се приберат у дома.