Валежи ще обхванат западните и централните райони

Тази нощ и утре през страната ще премине студен атмосферен фронт.

 

През нощта започналото от запад заоблачаване и валежи ще продължат и ще обхванат западните и централни райони. От запад-северозапад с умерен вятър ще навлиза по-студен въздух. Утре ще е облачно, ветровито и по-хладно от днес. През деня валежите от Западна и Централна България постепенно ще се изнасят на изток и вечерта ще вали вече само по морето. Привечер от запад и облаците ще се разкъсат и намалеят.

 

Сутрешните температури ще са в интервала от 4 до 9-10 градуса, а следобед термометрите ще показват стойности между 10 и 15 градуса, във Видин до 17, а в София около 9.

 

В планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 1400 метра от сняг. По-значителни количества се очакват в рило-родопската област и стара планина. Ще духа умерен северен вятър.

 

Студеният фронт утре сутринта ще е над централните части на балканите. През деня той бързо ще се движи на изток и облаците, валежите и студеният въздух ще се изместят към черно море. В края на деня фронтът вече ще е над крайните източни райони и на полуострова ще захладнее, за щастие за кратко.

 

У нас в петък ще остане хладно, ветровито и с прекъсвания ще продължи да превалява. В събота сутринта ще има условия за слани, но през деня ще се затопли и ще е слънчево. Само на изток облаците ще са повече и там е възможно да превали. В неделя ще е по-слънчево и по-топло.

 

В понеделник и вторник повишението на температурите ще продължи. Следобед над планините ще има купести облаци, от които се очакват краткотрайни дъждове.

 

С повишението на температурите и затоплянето на морската вода в черно море се завърнаха и делфините. Снимката ни е изпратена от нашата зрителка Теодора Узунова. Очакваме и вашите снимки и видеа за времето за рубриката „Моята новина”.