Максималните температури ще бъдат между 12 и 17 градуса

Утре отново ще има превалявания, но ще е по-топло от днес.

 

Преди обед над Западна България ще има повече облаци и слаби валежи, а в останалите райони ще е предимно слънчево. Следобед северозападния вятър ще се усили и на много места ще превали.

 

Сутринта температурите ще са между 2 и 7 градуса. Максималните ще са малко по-високи от днешните и ще бъдат между 12 и 17 градуса.

 

В планините ще остане облачно с превалявания от сняг, а под 1300 метра - от дъжд. Максималните температури по върховете от минус 6 градуса на Мусала до плюс 3 на Рожен. Вятърът ще бъде умерен от северозапад.

 

Циклонът, който донесе захлаждането и валежите у нас, се задържа над Черно море + и утре ще продължи да влияе на времето в източните райони на Балканите. Заради вихъра в по-голямата част от Източна Европа температурите са ниски за сезона. Доста по-топло е на запад, като в Испания и Португалия максималните са до 24-25 градуса. 

 

През следващите дни, по-топъл въздух от югозапад ще обхване Балканите, но за кратко. Още във вторник през полуострова ще премине нов студен атмосферен фронт и температурите отново ще се понижат, а в планините ще има снеговалежи.

 

Ето и какви проблеми създава времето по света. В Североизточна Австралия преминава  тропически циклон. В момента ветровете достигат 280 км/ч, което е буря от последната 5-та категория. Подобна стихия в  Австралия не е имало от 2001 година насам. През следващите дни циклонът бързо ще отслабне.

 

У нас положението е далеч по-розово. В неделя вятърът ще отслабне и затоплянето ще продължи. Ще има променлива облачност и превалявания в източните и планинските райони. В понеделник ще е слънчево с купести облаци над планините. Във вторник обаче с усилване на вятъра, облаци и валежи ще премине студен фронт. В сряда над Източна и Южна България ще остане облачно и дъждовно, а на запад облаците ще се разкъсат. В четвъртък ще е слънчево, но сутринта доста студено.