Продукти от азиатската кухня ни помагат да постигнем този ефект

Храната е от изключително значение не само за доброто здраве, но и за добрия външен вид. Затова може би не е случайно това, че азиатките се славят с красотата си. Причината може да бъде потърсена и в някои основни продукти в азиатската кухня като зелен чай, джинджифил, ориз, бамбук, соя и гъби, пише БГНЕС.
 
Джинджифилът се бори успешно с високото ниво на холестерол, нормализира снабдяването с кръв и подобрява паметта.
 
Зеленият чай е ненадминат антиоксидант. Напитката е на специална почит в азиатските страни. Чаят присъства в ежедневното меню, в козметичните продукти, използва се при лечение и профилактика на редица заболявания. Той се грижи за добрия вид на кожата, предпазва от различни кожни възпаления и е особено полезен при изгаряния.
 
Бамбукът е идеално средство за лечение и облекчаване на симптомите на астма и треска. Предпазва кожата от преждевременно стареене.
 
Азиатките обичат да почистват лицето си с оризови трици. Те отстраняват мъртвите клетки, освежават тена и увеличават защитните свойства на организма. Оризът е антиоксидант, който съдържа и есенциални мастни киселини, както и фитинова киселина.
 
Соята е богата на протеини. Според изследванията тя предпазва от рак на кожата. Гъбите също предпазват от рак, укрепват имунната система и заздравяват организма.