От гняв художничка "си го върна" на Цецка Цачева и Мая Манолова

Глави на политици от гипс - показани на изложба. В благоевградското село Делвино бившата кметица Добринка Александрова представи творчество, събирано в продължение на 25 години. Авторката твърди, че идеите й произлизат от гняв заради несполучливия политически преход и счупи част от гипсовите политически глави.  

 

Добринка Александрова или Бина Сандърс, както я наричат приятелите й, надхвърли очакванията на съселяните си. Младата жена събра в изложба 14 глави на популярни политици от миналото и настоящето. Казва, че в творчеството й на скулптор я води гнева заради лъжа и обещания за по-добър живот. 

 

Бина не скрива, че често взима чук или тесла, за да удари политиците по гипсовите глави, защото я ядосват. Най-вече двете дами Цецка Цачева и Мая Манолова

 

Според авторката изпразненият от съдържание живот често пъти я кара да потъва в мисли. За изложбата си е определила да изтъргува гипсовите глави с начална цена една стотинка, защото според нея животът не струва пукната пара. 

 

Сред дошлите на изложбата авторката има и стари почитатели на нестандартното изкуство, които побързаха да си купят гипсова глава на политик. 

 

Ядосана все пак от това, че е предизвикана да организира не друга изложба, а именно такава, на която се разбиват глави, авторката импулсивно грабна двете си фаворитки Мая Манолова и Цецка Цачева, които така и не можаха да се разберат дори и на собствената си изложба.  

 

Репортер: Екатерина Николова