Осъдените обаче страдат за животните и не искат да се разделят с тях

120 агнета, отгледани в затворническо общежитие край Смолян, ще бъдат продадени за Великден. Затворниците обаче не искат това да се случи и страдат за животните.

 

Чавдар е осъден за кражби. В затворническото общежитие е от два месеца и ще остане там още две години. Той е главният гледач на овцете. 

 

„Не знаех какво е да храниш овца, да я гледаш и да се грижиш за нея. Около 70 агнета съм изродил. Чувството е необяснимо, прекрасно е. Все едно се грижиш за малко дете. Много ни е мъчно, че ги продаваме, защото ги гледаме като наши деца”, обясни Чавдар.

 

Агнета изпълнили успешно мисията си към хора като Чавдар. А именно - да им дадат основи за професия, с която да изкарват прехраната си когато, излеязат на свобода. 

 

„В момента ни се провали пазарът, тъй като търговецът отказа да дойде, но пък имаме по-малки заявки. А може би е по-добре за населението, което ще може да си вземе за празниците за Гергьовден”, заяви директорът на затвора Христо Солаков.

 

Агнетата струват 6 лв. за килограм. Парите от тях ще бъдат инвестирани в овцефермата и мандрата в затворническото общежитие.