За двете години, от които съществува сметището, никой не е видял кой и кога изхвърля боклуците

„Красиви букови гори, бистри потоци и водопади - всичко това можете да видите в Етрополската планина. Разположена е между Ботевградския и Златишкия проход”. Това  е цитат от официалния туристически портал на община „Етрополе”. Публикуван е в раздел „Природа”. Авторите не са излъгали, но вероятно не са разбрали, че от около две години, насред красивите букови гори и бистри потоци, се е появила и една друга забележителност, която не е нито природна, нито красива, а е плод на нечия човешката немарливост - незаконно сметище.  Може да се види от главния път между Етрополе и съседното село Бойковец. 

 

Румен Иванов и приятелите му, които имат вили в селото споделят иронично, че имат възможност да се наслаждават на гледката ежедневно.

 

Очевидно обаче, за старите си дрехи, обувки, дюшеци и тоалетни чинни, не всички са намерили място в кофите си за боклук, а са решили да ги изхвърлят сред природата. Не са намерили и място на рафтовете си за учебниците си по български език литература. Затова  всеки, който мине покрай сметището, може да прочете анализ от стихотворение на Вазов.

 

За двете години, от които съществува сметището обаче, никой не е видял кой и кога изхвърля боклуците. Не са видели кой замърсява, но за сметка на това освен на пътя, боклуците нахвърляни и около реката, могат да се видят по всяко време.

 

От община Етрополе се оказва, че знаят за съществуването на нерегламентираното сметище. Пишат ни, че правят проверки и поставят предупредителни табели, но недобросъвестните граждани изхвърляли боклуците през нощта и нямало как да ги заловят. Въпреки това след нашия сигнал, планират да изчистят сметището още в първият работен ден на следващата седмица. 

 

Целия репортаж гледайте във видеото.