Ще духа южен вятър и температурите ще се повишат

От неделя започва затопляне в страната. На много места обаче, където валя продължително, имаше наводнени пътищата и пострадали къщи. Виждате кадри от Пернишка област и от пътя между Перник и Радомир. Ако и Вие имате снимки или видеа за времето може да ги изпращате на сайта NovaNews.bg в рубриката „Моята новина”.


В нощта на Възкресението валежите ще спират и облаците ще се разкъсват, но ако живеете в тази част на Северозападна България и отивате на църква чадър няма да ви е излишен. Температурите в полунощ ще са между 5 и 10 градуса.


Утре сутринта облачността вече ще е разкъсана, в източните райони до слънчево. Следобед главно над планинските райони ще се развие мощна купеста облачност, от която ще превали и прегърми. Вятърът ще е южен и температурите ще се повишат. Минималните ще са от 4 до 9 градуса, а максималните ще бъдат от 15 до 20, в София 15 градуса.

 
В планините повече облаци и краткотрайни дъждове ще има следобед. Ще духа умерен южен вятър, а температурите по върховете ще са от минус 3 до плюс 5 градуса. Снежната покривка не е добра за спорт, а има и опасност от лавини.    


В понеделник, вторник и сряда затоплянето ще продължи и максималните температури ще са от 19 до 24, 25 градуса. Главно в планинските райони на Западна България ще има следобедни дъждове. В сряда облаците ще се увеличат и валежите на запад ще се усилят.


В четвъртък ще превали и прегърми на повече места, а температурите се понижат. В петък ще е по-хладно с дъждове с гръмотевици главно в западните и централните райони.


Още за времето вижте на Sinoptik.bg.


По-подробна, 24-часова прогноза може да намерите и в мобилното приложение на sinoptik.bg.


Актуалната атмосферна и пътна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg.