Дмитрий Песков зави, че решението за анексиране на Крим е било решение на Путин

„Нека се молим никой да не може да унищожи „Свещената Русия””. За това призова патриархът на Москва и цяла Русия Кирил. По време на Великденската литургия в катедралния храм "Христос Спасител" в руската столица, главата на Руската православна църква подчерта, че всички опити да бъде отнета Украйна от Русия в миналото са се проваляли.


„Руският враг, който извърши агресия в Украйна, е обречен на провал. Бог не може да бъде на страната на злото”, заяви православния патриарх на Киев Филарет във великденското си послание.


Междувременно говорителят на Путин Дмитрий Песков заяви в телевизионно интервю, че решението за анексиране на Крим е било еднолично решение на руския президент.


Песков подчерта, че Владимир Путин се намира в пика на своята популярност. Ставаме очевидци на феноменално обединение на руското общество около патриотизма, каза още той. Говорителят коментира, че на власт в Украйна са дошли марионетки, подставени лица на организаторите на Майдана.


Той предупреди, че ако НАТО продължи да се разширява и направи още една крачка към руските граници, това ще предизвика преначертаване на цялата европейска архитектура за сигурност.