Движението ще остане натоварено до късно тази вечер

Над половин милион българи са на път днес, 21-ви април. Голямото завръщане след празниците започна следобед и продължава и в момента. 
 
На входа на АМ „Тракия” към София към 19 ч. на 21-ви април нямаше такива задръствания, както в началото на почивните дни. Най-натоварено беше на АМ „Тракия” и на АМ „Хемус”. Проблем имаше и по международния път Е-79 от Гърция към София. Причината - катастрофа. Освен завръщащите се отпускари проблем създадоха и футболните фенове, които решиха да гледат на Националния стадион „Васил Левски” вечното дерби между Левски и ЦСКА
 
Екипът ни реши да провери колко са решили да се приберат в по-ранните часове на днешния 21-ви април и колко – в по-късните. В 10 ч. сутринта на кръстовището на бул. „Цариградско шосе” при „Горубляне” трафикът беше съвсем спокоен и по нищо не личеше, че хиляди автомобили ще се насочат към столицата. Малко след 15 ч. картината вече доста по-различна – колоната от автомобили е значително по-дълга, а полицаи са в готовност да регулират ръчно светофара.
 
В последния почивен ден натоварен бе трафикът от и за Кулата. Хиляди автомобили преминаха през граничния пункт. Не се размина и без инциденти. Трафикът се засили в следобедните часове, а по-предвидливите решиха да потеглят на път няколко часа по-рано.
 
Въпреки засиленото полицейско присъствие инциденти не липсваха. По обяд автобус с фенове на Левски се заби в лек автомобил край симитлийското село Железница. Пътуващите в ударената кола македонски граждани разказаха, че спрели, за да дадат път на пресичащ пешеходец, когато рейсът ги ударил отзад. Сериозно пострадали няма.
 
Движението ще остане натоварено до късно тази вечер.
 
Онези, които тепърва планират да пътуват трябва да имат предвид, че над София отново леко вали, предупреди репортерът ни Нели Тодорова. 
 
Движението в посока София по АМ „Тракия” е интензивно и натоварено, съобщи репортерът ни от Пловдив Благой Бекриев. По-спокойно е движението в посока Стара Загора и Бургас. 
 
В района на Пловдив няма задръствания и тапи, но не такава е ситуацията в района на Пазарджик. На 67-мия километър, където тече ремонт на виадукта, има образувана колона от автомобили. Там преминаването става бавно и шофьорите да изчакат за около 10 минути, за да преминат  през  проблемния участък, предупреди репортерът ни.
 
Повече за обстановката по пътищата разберете от видеото.
 
Не забравяйте, че актуалната атмосферна и пътна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg.
 
Репортери: Нели Тодорова и Благой Бекриев