Колата е паднала, защото от пороите основите на моста били подкопани и той се срутил

Жена загина, а трима души са в неизвестност в област Хасково. Проливният дъжд е отнесъл колата, в която са пътували. Полиция и пожарна търсят телата им край село Винево. 

 

Инцидентът се случил снощи. Мъж и жена от Кърджали, тяхната дъщеря и 4-годишната им внучка били на гости в село Винево. 

 

Късно вечерта се прибирали, но колата им била открита едва тази сутрин - след оттичането на водите на реката. Колата е паднала, защото от пороите основите на моста били подкопани и той се срутил. Група водолази издирва семейството в близкия язовир. 

 

До този момент е открито тялото на по-възрастната жена.

 

Подобно бедствие във Винево не са виждали. Въпреки че малката селска река редовно покачвала нивото си, досега не била заливала моста. След като водата се отдръпната, сред купищата боклуци изплувал автомобил.

 

Почти цялото село се събра на мястото на трагедията. Наложи се Спешна помощ да пристигне на мястото, за да даде успокоителни на близките. Малко след това беше открито тялото на възрастната жена.

 

Издирването обхваща около половин километър по течението на реката до близкия язовир. Засега водолази не могат да се включат, защото водата е много мътна. Мостът, от който се предполага, че е паднала колата, остава затворен за движение.