Фестивалът "Хоро в София" се посвещава на спасяването на бебета от изоставяне

В 10.00 часа тази сутрин в столичната зала "Арена Армеец” беше дадено началото на най-големия фолклорен фестивал "Хоро в София". Очаква се участие да вземат над 1000 души. 

 

И тази година фестивалът се провежда с благотворителна цел, като се посвещава на спасяването на бебета от изоставяне. Фестивалът се провежда за четвърта поредна година като от две години това се прави съвместно с фондация "За нашите деца”.

 

Основната й цел е да предотврати изоставянето на максимален брой деца. Миналата година те са успели да спасят от изоставяне 232 бебета, а тази година, освен средствата, които ще се съберат по време на фестивала, организаторите са предвидили и една кампания, която са нарекли "От бебе за бебе”.

 

В пункт всеки участник, зрител и желаещ може да направи дарение под формата на памперси, мокри кърпички, бебешки пюрета, колички, дрешки – всичко, което би могло да бъде от помощ за майките.

 

Днес участие във фестивала взимат клубове от цяла България. До този момент има голяма активност и са събрани много памперси и дрехи.