България трябва да мисли преди всичко за своите интереси, каза поетесата Маргарита Петкова

"Може би най-важната тема в последните дни е позицията на България за „Южен поток”. В седмица с много сигнали, че може да се стигне до по-сериозен сблъсък между Русия и Украйна. Дори се заговори за трета Световна война. България застана най-плътно то Руската федерация, казвайки, че „Южен поток” ще се строи”, каза журналистът от Dnevnik.bg Велислава Попова  в студиото на „Събуди се”. „Въпросът тук е къде избира да застане България – до ЕС или до Русия. Още повече в моментаЮжен поток” е чисто политически проект за влияние, допълни тя.

 

„Говорим си за смяна на отбора, ами ако отборът е губещ?, пък попита поетесата Маргарита Петкова. "В крайна сметка мисля, че България трябва да мисли преди всичко за българските интереси и след това за останалите. Предполагам, че трябва да оставим настрана политическите пристрастия около „Южен поток” и да гледаме икономическите ползи”, допълни тя.

 

„За пет години след газовата криза България не е направила нищо, за да диверсифицира доставките си на газ”, каза Попова.

 

„Докато се лутаме между Изтока, Запада и Емирствата, на най-светлите ни празници хората се избиват. Деца умират, хора се прострелват. Трябва да обърнем внимание и на обикновените хора, които не могат да преценят какво става на запад или на изток”, пък заяви психологът Ани Владимирова.

 

Целия разговор с Велислава Попова, Маргарита Петкова и Ани Владимирова гледайте във видеото.