На много места се очакват валежи и гръмотевични бури, които вечер ще спират

Температурите в първия ден от новата седмица ще останат без промяна, но ще има повече облаци и валежи
 
Денят ще продължи 13 часа и 57 минути, като слънцето в София ще залезе в 20:23 ч. Луната е във фаза един ден преди новолуние.
 
В сутрешните часове ще бъде е сравнително топло със значителна облачност и на места в Южна България превалява. През деня ще остане предимно облачно с валежи главно на запад и на юг - по-съществени в планинските райони. Ще има и гръмотевици. Вятърът ще е слаб, по поречието на Дунав и по морето до умерен от изток.
 
Температурите в по-ранните часове на деня ще са от 9 до 13 градуса, а следобед ще достигнат стойности от 14 до 19 градуса. В планините преди обед ще вали в Централна и Източна Стара планина, а следобед в Родопите, Витоша, Рила и Пирин. Вятърът ще е слаб, а температурите под 2000 м положителни. 
 
До края на седмицата в часовете преди обед ще има слънчеви часове, но по-късно ще се развива купеста облачност, от която на много места се очакват валежи и гръмотевични бури, които вечер ще спират. Въпреки дъждовете температурите ще останат нормални за сезона и дори в петък и събота слабо ще се повишат. 
 

Всичко за времето ще научите на Sinoptik.bg. По-подробна, 24-часова прогноза може да намерите и в мобилното приложение на sinoptik.bg.

 

Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с времето в рубриката „Моята новина”.

 

Актуалната атмосферна и пътна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg.