Той споделя идеята на стената си в социалната мрежа, а съобщението му предизвиква лавина от коментари и харесвания

Български писател измисли нестандартен начин да спонсорира отпечатването на книгите си - като ги продава "на зелено". Така читателите, купуват заглавие, което все още не е издадено. За иновативното решение разказват Марина Малашева и Десислав Митов.


Творчеството на Симеон Христов не може да бъде намерено в книжарниците. Писателят публикува произведенията си на личната си страница във фейсбук. Иска да издаде книга, но липсата на пари го спира.


„Реших, че трябва да се спонсорирам. Хрумна ми случайно. Много хора си купуват апартаменти „на зелено” и си казах защо да не си купят и книги „на зелено”, разказва писателят Симеон Христов. Той споделя идеята на стената си в социалната мрежа, а съобщението му предизвиква лавина от коментари и харесвания.


За няколко дни писателят получава стотици парични преводи от различни точки на планетата.
„Хора от малки градчета, от чужбина се отзоваха. Довериха ми се и ми помогнаха. На всички съм изпратил екземпляр от книгата”, разказва Симеон.


Признава,че не е лесно да се пробие на книжния пазар и че понякога капиталовложението не си струва.


В момента Симеон Христов работи над новата си книга, която също ще бъде отпечатана с финасовата помощ на неговите почитатели.


Повече по темата гледайте във видеото.