Срещата между 4-месечно момиченце и 36-годишен мъж разплака лекари и медицински сестри

Бебе върна надеждата за живот на тежко болен мъж. Срещата между 4-месечното момиченце и 36-годишния мъж разплака лекарите и медицинските сестри в болница в Истанбул. Животът на Васил Бамбурски е в опасност. Спешно му трябва помощ, а неговата история развълнува хиляди хора.

 

Близките на Васил всеки ден се чуват и виждат с него по Скайп. От месец баскетболистът е в клиника в Истанбул. Той е с остра лимфоцитна левкемия и животът му е в голяма опасност. Предстои му спешна костно-мозъчна трансплантация. Тъй като в момента състоянието му е влошено, лекарите очакват подобрение, за да престъпят към операцията.

 

Светъл лъч надежда за Васил е малката племенница Никол. Преди дни в болницата я видял за първи път, когато сестра му прелетяла хиляди километри от Англия до Истанбул, за да помогне на брат си. Срещата между тях трогнала целия екип на клиниката. Дори лекарите не успели да скрият сълзите си. 

 

Гергана ще стане сега донор на брат си, за да го спаси. Готова е да даде част от костния си мозък, въпреки че наскоро е станала майка. Ще рискува, за да даде още един живот. Още следващата седмица Гергана е готова да замине за трансплантацията в Истанбул.

 

Процедурата трябва да стане до края на месеца, иначе животът на Васко е в голям риск, твърдят лекарите. Турските медици са категорични, че ще направят всичко по силите си, за да върнат мъжа жив и здрав в България. Близките му се молят да успеят да съберат и средствата, необходими за операцията му. Дотук имат 70 хиляди евро. Нужни са още 30 хиляди евро. Толкова не достигат, за да живее.

 

Репортер: Благой Бекриев