В понеделник хладният въздух ще обхване целия Балкански полуостров и валежите постепенно ще спрат

През страната ще премине средиземноморски циклон на 3-и май вечерта и утре, 4-ти май. През нощта облачността ще е значителна и дъжд ще вали главно в Западна и Северна България.
 
В неделя сутрин все още ще вали на север, но преди обед валежите временно ще спрат и облаците за кратко ще се разкъсат. Още около обяд обаче от северозапад с усилване на вятъра и нови дъждове, придружени от гръмотевици, у нас ще започне да навлиза по-студен въздух. Почти без валежи ще е в Югоизточна България, където все още ще духа южен вятър.
 
Температурите сутринта ще са между 9 и 14 градуса, а следобедните стойности ще бъдат от 17 до 22 градуса.
 
В планините преди обед облаците ще са разкъсани, а около и следобед ще се увеличат и ще има краткотрайни дъждове и гръмотевични бури. Ще духа умерен до силен южен вятър, който към края на деня ще се обърне от северозапад. Максималните температури по върховете ще са от 0 до 8 градуса. 
 
С преминаването на средиземноморския циклон през Балканите,на 4-ти май на територията на полуострова ще се срещнат топъл въздух от юг и хладен от северозапад. В резултат на това валежите ще са интензивни, придружени от гръмотевици, като на северозапад не са изключени и градушки. И ако утре у нас е все още топло, в понеделник вече хладният въздух ще обхване целия полуостров и валежите постепенно ще спрат.
 
У нас в понеделник, 5-и май, ще е с 3-4 градуса по-хладно. Облачността ще е значителна и ще превалява дъжд, в планините и сняг. Във вторник облаците от изток ще се разкъсват и намаляват, като валежи са възможни само в планините на Западна България. В сряда и четвъртък ще се затопли. Преди обед ще е слънчево, а следобед с купести облаци, но вероятността да превали е малка. В петък от изток ще се заоблачи и в източните и централни райони ще е дъждовно.
 
Очакваме вашите видеа и снимки,свързани с времето в рубриката „Моята новина” на NovaNews.