На мястото ходят много болни хора

Камък в центъра на олтара в параклиса на манастир в Горни Богров постоянно расте и става все по-висок. Вярва се, че растящият камък сбъдва молитви.

 

По думите на отец Антим, който се грижи за параклиса „Свети Георги Победоносец”, там ходят да се молят много болни хора, много бездетни семейства. 


 
Вчера на празника една майка доведе детенцето си, което беше на около 2 години. Каза, че преди години е идвала, чели сме ѝ молитва и се е случило чудото. Били са бездетни дълго време и им се е родило дете. Дойде да благодари на Бога”, разказа отец Антим. 

 

В книга в параклиса са описани невероятните истории на хора, които са били болни от нелечими болести, но са се излекували. Отецът обаче се притеснява, че нещата стават вече показни и комерсиални. 

 

Камъкът е пораснал над 2 метра и 10 сантиметра. 

 

Няма научно обяснение за този камък. С него Бог показва, че за неговото величие няма невъзможни неща и камък може да расте като жив човек”, заявява отец Антим. 

 

Преданието разказва, че този камък е пренесен от Ерусалим в края на 12 началото на 13-и век. Тогава е бил висок около 1 метър.