55-годишният мъж е арестуван, след като си признал

Италианската полиция е арестувала 55-годишен мъж по подозрение в убийството на проститутка, чието тяло е било привързано към метална решетка като на разпятие, съобщава БТА. Инцидентът е станал в околностите на Флоренция.

 

Задържаният Рикардо Вити, по професия водопроводчик, признал пред полицията, че е изнасилил жената и я разпънал. Престъплението извършил в подлез под шосе в района  на градчето Скандичи. 

 

Параметрите от ДНК-пробата на задържания съвпадат с други подобни случаи. Сред десетте нападения срещу проститутки в района има един от последната година, в който жената е била разпъната по подобен начин, но е оживяла.

 

Сегашната жертва е 26-годишна румънка, чието тяло е било забелязано по-рано тази седмица от минувач. За залавянето на предполагаемия убиец помогнали следенията на други проститутки, които напоследък били нападани от клиент, но успявали да се спасят. 

 

Това престъпление събуди спомените за т.нар. Чудовище от Флоренция - сериен убиец, нападал в периода 1968-1985 г. млади двойки, потърсили усамотение в околностите на Флоренция. Предполагаемият извършител умира през 1998 г. преди апелативното дело, припомнят агенциите.