Пребиха фелдшерка, докато спасява пациент

Син на починал в линейка пациент наби фелдшерка. Медицинският екип бил повикан, за да окаже помощ на 42-годишен мъж. Когато пристигнал на място обаче, пациентът вече бил в тежко състояние.

 

На живо от Враца екип на "Здравей, България” се срещна с пострадалата Галина Ярмин

Още по темата

 

"Стигнахме до мястото много бързо. Веднага качихме мъжа в линейката и беше докаран пред Спешния център. Въпреки нашата намеса пациентът почина. От два дни мъжът е бил със задух и стягане в сърдечната област, за което близките не са потърсили медицинска помощ. За мен това говори най-вероятно за инфаркт. Дойдоха две патрулки, нападателят беше намерен и задържан за 24 часа”, разказа Галина Ярмин. 


Екипът на Нова телевизия потърси и семейството на починалия мъж, за да чуе тяхната версия. Според роднините човекът починал, защото не получил медицински грижи навреме. Затова смятат, че задържаният в полицията син на покойния няма вина.

 

Разказват, че нервите му не издържали, когато му съобщили, че баща му е мъртъв. Фелдшерката според тях не е бита. По случая е започнато досъдебно производство по Наказателния кодекс.

 

Във връзка с обвиненията, че спешната помощ е закъсняла, Галина Ярмин обясни, че сигналът, подаден на 112, първо отива в Монтана, а след това във Враца

 

"Повикването е направено на място и ние реагирахме веднага. Сигналът по официалния канален път на телефон 112 е пристигнал много след нашата намеса”, поясни фелдшерката.

 

Задържаният вече е пуснат на свобода, установено е, че има криминално минало.

 

Репортер: Румяна Попова