От Киев съобщават, че сред загиналите има 13 военнослужещи

Най-малко 20 души са загинали и над 40 са били ранени при сражение между украинските военни и проруските сепаратисти в източния украински град Волноваха, предаде ИТАР-ТАСС. Данните разпространиха представители на самопровъзгласилата се Донецка народна република.

 

За жертви и ранени сред военнослужещите в района съобщиха по-рано от украинското министерство на отбраната. Информацията потвърдиха и от президентството в Киев. Според временно изпълняващия задълженията на държавен глава Олександър Турчинов при операцията на украинските сили за сигурност са загинали 13 техни представители.

 

Проруските власти в Донецк обаче отричат в боевете да участват техни въоръжени формирования. Според тях украинската армия обстрелва наземни позиции с бойни хеликоптери.

 

По-рано днес сблъсъци избухнаха и в градовете Рубижне и Лисичанск. Най-малко девет украински войници са били убити при инциденти там. Ранените са поне 20.

 

Междувременно в другата сепаратистка република, която бе провъзгласена в Луганска област, бе обявена мобилизация на всички мъже на възраст между 18 и 45 години. Проруските активисти твърдят, че Киев изпраща допълнителни военни формирования към Луганск, Славянск и Донецк в навечерието на президентските избори на 25 май.