Над 50 държави по света отбелязват Деня на бащата в третата неделя на месец юни

Пространството пред Народния театър в София ще се превърне в уникална фотоизложба „Татко и аз“, посветена на Деня на бащата. Това ще се случи на 15 юни.

 

Над 50 държави по света отбелязват Деня на бащата в третата неделя на месец юни. Независимо от културните, религиозни и социални различия те са обединени от желанието този ден да е посветен на важната роля, която бащата, дядото, вуйчото, чичото, по-големият брат или която и да е друга значима за детето мъжка фигура в семейството играе в израстването, развитието и възпитанието на детето.

 

Асоциация „Родители” и Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ ще отбележат този ден с организирането на фотографски конкурс „Татко и аз“ на Фейсбук страницата “Аз съм татко и се гордея с това“. Конкурсът е насочен към всички мъже, които изпълняват важното призвание „татко“.

 

Всяко, желаещо да се включи семейство, е поканено да качи снимка на таткото или друг мъж от семейството с едно или повече деца на виртуална „Стена на радостта“ във Фейсбук. Придружете снимката с кратка история, за да изтъкнете нейното значение за Вас и семейството Ви.

 

Приложението ще дава възможност на другите потребители на Фейсбук да посочат своите предпочитания. Снимките с най-много Харесвания ще бъдат представени на реална „Стена на радостта“ пред Народния театър, а най-популярната снимка ще спечели на нейния автор цветен принтер за снимки.

 

Можете да се включите в конкурса ТУК