Цените в градските плажове също няма да вървят нагоре

По-евтина почивка по морето това лято. Това прогнозират хотелиерите по Черноморието. Цените в градските плажове също няма да вървят нагоре. 

 

Малко повече от седмица ни дели от старта на активния летен сезон. До тогава текат последни ремонти, запълват се празните постове от спасители и се почиства бреговата ивица. Курортите вече очакват първите си посетители, а градските плажове обещават бягство от жегата на достъпни цени.

 

Слънчевите лъчи вече примамиха край морето най-нетърпеливите на плажа в Бургас. По-смелите дори не пропуснаха да се потопят, въпреки че водата още е хладка. 

 

Първите спасители също вече заеха пост край брега. Само в Бургаско за спокойствието на туристите ще се грижат над 800 водни охранители. Извън свободната зона – цените на сянката остават същите. 

 

Луксът да събираме тен на шезлонг или да се крием на сянка ще ни струва между 3 и 8 лева на ден. Най-скъп ще ни излезе плажът на големите курорти като Слънчев бряг, Златни пясъци и Албена, а колкото по на юг отиваме чадърът ще ни струва по-евтино. 

 

По градските плажове също кипи трескава подготовка за новия сезон. Подмяна на филтрите, смяна на плочките и нови системи за почистване на водата сега има почти около всеки басейн. Хладните емоции тук ще ни струват колкото и миналото лято.

 

Спада на приходите концесионерите ще опитат да компенсират с търговия по плажовете и редица атракции като джетове, делтапланери и водни колела.

 

Прогнозата на хотелиерите е, че почивката ни това лято ще ни излезе с до 20-30 % по-евтино. Така за около от 5 дни до седмица едно семейство ще трябва отдели между 1000 и 1500 лева.