Максималните температури ще са от 25 до 29 градуса, в София около 25

Днес у нас ще е топло, но и с почти обичайните превалявания. Денят в по-голямата част от страната започна със слънчево време. В източните райони облаците ще се увеличат още преди обед, а следобед и над планините и на много места ще има краткотрайни дъждове с гръмотевици и усилване на вятъра.

 

Максималните температури ще са от 25 до 29 градуса, в София около 25.

 

По-морето ще е малко по-хладно – следобед от 20 до 23 градуса. Облачността бързо ще се увеличи и ще превали с интензивни гръмотевични бури. Температурата на водата ще е от 16 до 20 градуса, източният вятърът ще е умерен, а вълнението – слабо.

 

В планините преди обед ще е предимно слънчево, а следобед с купесто-дъждовни облаци, дъжд и гръмотевици. Вятърът ще е умерен от северозапад, а температурите по върховете от 6 до 14 градуса.

 

У нас утре преди обед ще е слънчево, а следобед с превалявания и гръмотевици. В понеделник и вторник ще се затопли още и температурите ще достигнат 30 градуса. Отново ще има следобедни дъждове, като в Източна България са възможни и градушки. В сряда и в четвъртък валежите ще бъдат по-значителни в южните и източни части от страната.

 

Всичко за времето ще научите на Sinoptik.bg. По-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на sinoptik.bg.

 

Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с времето, в рубриката „Моята новина”.

 

Актуалната атмосферна и пътна обстановка можете да следите в реално време на Kamerite.bg.