49-годишният Петър Петров не е задържан и не му е повдигнато обвинение

Мъж простреля дете с въздушна пушка в Нова Загора. Инцидентът е станал на 15 май.

 

Имахме състезание и решихме да тренираме на игрището. Чу се изстрел. Заболя ме ръката и започна да тече кръв. Обадих се на родителите си и отидохме в болница. Първоначално не откриха сачма, но в болницата в Стара Загора откриха такава и ме оперираха. Лежах в болницата четири дни”, разказа в „Здравей, България” пострадалият Георги Георгиев, който е на 13 години. Оказа се, че сачмата е минала на милиметри от важен нерв и е можело ръката на момчето да бъде инвалидизирана. 

 

Другите деца запазват спокойствие и превързват ръката на Георги. 

 

Полицията прави следствен експеримент, който показва откъде е дошъл изстрелът. Стрелецът е 49-годишният Петър Петров, който е ловджия. Пушката, с която е стрелел, е била въздушна. Съседите му разказват, че не е конфликтен.

 

Петър Петров не е задържан, а само разпитан. Не му е повдигнато и обвинение. Пред полицаите той разказал, че първоначално е стрелял по антената на съседката си, а след това по врабче и не е разбрал, че детето е простреляно. 

 

Момче ранено на игрище в Нова Загора„За нас беше голям шок. От медиите разбрах, че има заподозрян”, каза бащата на Георги и добави, че ако стрелецът се извини, е готов да прости. Той заяви още, че не търси отмъщение.

 

Родителите на другите две деца са на мнение, че това не е случайност и стрелецът го е направил умишлено.

 

Целия репортаж може да гледате във видеото.