В герой за южноамериканците се превърна вратарят Клаудио Браво, който отрази редица удари на „кенгурата”

Оборът на Чили постигна първа победа на Световното първенство като надигра с 3:1 състава на Австралия в мач от група Б, игран късно снощи в  Куяба. В истински герой за южноамериканския тим се превърна вратарят Клаудио Браво, който отрази няколко много опасни атаки на „кенгурата”.

 

Чили започна да атакува от самото начало и в рамките на две минути успяха да отбележат два – в 12-ата и 14-ата минута, дело на звездата на тима Алексис Санчес и Хорхе Валдивия. Чили намали оборотите, но това им изигра лоша шега. В 35-ата минута Тим Кейхил успя да върне едно попадение при първата удобна възможност. Последваха още няколко опасни положения пред вратата на чилийците, но Браво се справи великолепно с тях.

 

През второто полувреме Австралия продължи своя натиск, но Чили бяха много близо до отбелязването на трети гол. В 61-ата минута Алексис Санчес подаде страхотен извеждащ пас към Едуардо Варгас, който преодоля лице-в-лице вратаря, но удара му бе изчистен пред голлинията от защитник на Австралия.  

 

Трети гол за Чили все пак падна в допълнителното време на срещата, когато Жан Босежур се възползва от избита топка след изстрел на Маурисио Пиния и реши изхода на срещата.

 

В другата среща Испания сензационно отстъпи с резултат 1:5 срещу Холандия, като по този начин „лалетата” заемат първото място с равен брой точки, но по-добра голова разлика от Чили. Следващите мачове са Испания-Чили и Холандия-Австралия.

 

Така с три точки в сметката си Чили ще чака сблъсъка с корабокруширалия световен шампион Испания, докато Австралия ще преследва чудото срещу лидера в групата Холандия.