Не пропускайте сериала всеки делничен ден от 14.30 ч. по Нова

Почти десет години след появата си на екрана сериалът „Перла” остава сред най-популярните в Турция и най-гледаните в чужбина турски телевизионни поредици. Базираната в Швейцария рейтингова компания WIT посочи сериала и сред 50-те програми, оказали най-голямо влияние на зрителите в историята на телевизията. 

В класацията, изготвена за международния фестивал в Кан и направена по два критерия - влияние в страната производител и интереса към нея в други страни, компания на „Перла” правят сериали като „Приятели”, „Далас”, „Отчаяни съпруги” и телевизионното състезание „Стани богат”

„Перла” е гледана с голям интерес на Балканите, в някои европейски и азиатски държави, но най-много почитатели събира в Близкия изток. Финала на поредицата, излъчвана по арабския телевизионен канал MBC, базиран в Дубай, са гледали 84 милиона зрители.  

От сериала „Перла” тръгва бляскавата кариера на една от големите турски звезди Къванч Татлуту. Партньорката му Сонгюл Йоден е професионална актриса, която след участието си в сериала наблегна на театралните изяви. 

Не пропускайте епизодите на сериала „Перла” всеки делничен ден от 14.30 ч. по Нова.