Драмата с летище "Божурище" продължава няколко години

Багери разрушиха част от историческото летище "Божурище" край София. Драмата с аеропорта продължава няколко години. С казуса се занимава и специална парламентарна комисия. 

Още по темата

 

Въпреки че има назначена парламентарна комисия, която да реши съдбата на летището, до този момент по въпроса не е направено почти нищо

 

Авиационната общност у нас призовава за пореден път Народното събрание да провери сделката за продажбата му и да спаси пистата, където стотици пилоти и парашутисти са направили първите си стъпки. 

 

Две седмици по-рано летци и парашутисти протестираха срещу унищожаването на първото летище у нас и най-старото на Балканския полуостров. 

 

Депутати все пак преминаха през калта и дойдоха на мястото на развалините, а новината стигна и до пленарната зала, провокирайки разгорещени дебати.

 

През 2007 г. Летище "Божурище" беше предоставено на италиански консорциум срещу 106 апартамента за офицери в София и Пловдив. Представители на италианската фирма не пожелаха да коментират днешните събития. Съдбата на първата аерогара у нас е също да бъде премахната.