Клозе изравни рекорда на Роналдо при равенството 2:2

Гана сериозно измъчи един от фаворитите за титлата на Мондиал 2014 – Германия. Черните звезди измъкнаха 2:2 от Бундестима в зрелищен мач, игран във Форталеза.

 

 

Благодарение на равенството, немците имат 4 точки в групата, а Гана остана с 1, но все още има шанс да се класира на осминафиналите.

 

 

Първото полувреме не донесе толкова емоции. На почивката резултатът бе 0:0, като вратарят на Германия Нойер спаси удари на Ацу и Мунтари.

 

 

Германия поведе след паузата. Центриране на Томас Мюлер стигна до Марио Гьотце, който опита да засече с глава, но след това топката се удари в коляното му и влетя в мрежата за 1:0.

 

 

Много бързо Гана отвърна. Ацу центрира и Андре Аю с глава не остави шансове на Нойер. Синът на Абеди Пеле се превърна в първия ганаец, вкарал с глава на световни финали.

 

 

Проблемите за Германия продължиха и малко по-късно Гана направи обрата пълен. Грешка на Филип Лам позволи на Асамоа Гиан да влезе в наказателното поле и да стреля прецизно в ъгъла – 2:1.

 

 

Това бе пети гол на Асамоа Гиан на световни финали. Той изравни легендата на Камерун Роже Мила, като африканеца с най-много попадения на световно. Гиан стана и първия ганаец, вкарал на 3 различни световни първенства.

 

 

Треньорът на Германия Йоахим Льов реагира и пусна ветерана Мирослав Клозе. 112 секунди след това той изравни за 2:2. Нападателят на Лацио се разписа отблизо след центриране от корнер.

 

 

Това бе гол №15 за Клозе на световни финали. С това той изравни бразилеца Роналдо, като играча с най-много попадения на мондиал. Има две много любопитни съвпадения в рекордите на двамата. Роналдо и Клозе вкараха своя гол №15 срещу Гана. Бразилецът Роналдо вкара своя 15-и гол на първенството в Германия (2006), а германецът Клозе вкара своя 15-и гол в Бразилия.

 

 

Клозе е и едва третият играч в историята, вкарал на 4 различни световни първенства. Другите двама са Пеле и Уве Зеелер.