От 4 години тя се бори с рака, продължителното лечение в Турция обаче се оказва непосилно за семейството ѝ

Доротея Костова e с тежката диагноза рак от 4 години. Лекари в България ѝ казали, че за нея шанс няма. Това не я отказало тя потърсила лечение в Турция.  За да замине ѝ бяха нужни 20 000 лева, които събрахме с вашата помощ. Днес Доротея се чувства по-добре, но лечението трябва да продължи. Доротея отново има нужда от помощ.

 

През 2010 г. Доротея получава тежката диагноза рак на гърдата. „От четири години е борба. След което последва химиотерапия, 6 курса, лъчетерапия и така година и половина имаше някакъв застой… И то ми тръгна по лимфните възли. Към белия дроб, към яйчниците, в последствие се оказа, че има метастази”, разказва тя. Вместо да продължи лечението ѝ, лекарите съобщават на Доротея, че всичко е наред. „След година и половина, вече започнах да не мога да преглъщам. Те ми казаха, че това е от притеснение”, допълва тя.

 

Впоследствие се оказва, че причината е грешка при лъчетерапията. Следва нова болница и най-страшната новина – че няма как да живее повече от година и половина.

 

Оттогава е минало точно толкова. Доротея все е сред нас, защото нито тя, нито съпругът ѝ се отказват. Най-вече заради малкия Венци.

 

Намира шанс в Турция. Но следва ново отчаяние. Нужни са 20 000 лева, които семейството няма. Но с помощта на хиляди непознати, успява да събере парите. И заминава за турска клиника. Днес Доротея може да се изправя и да върви. Но за да може отново да преглъща и да продължи лечението са нужни още 29 хиляди лева.

 

Всички, които искат да помогнат на Доротея да се пребори с тежката болест, могат да го направят с дарение на:

 

IBAN: BG28STSA 9300 0021 3834 30

Доротея Венциславова Костова

 

или на дарителски номер:

 

DMS DORY на номер 17 777