Освен това има опасност от развитие на вътреболнична инфекция

Огромен проблем има в болницата в Стара Загора. Лечебното заведение остава без храна и животоспасяващи лекарства. Заради тежкото финансово състояние от утре кухнята на болницата спира работа. 

 

Спешна проверка днес показа, че има риск от развитие на тежки вътрешно болнични инфекции. Освен това лечебното заведение не разполага с животоспасяващи медикаменти и консумативи. Това са само част от изводите на Регионалната здравна инспекция.

 

Новината, че от 1 юли пациентите в най-голямата държавна болница в региона трябва сами да осигуряват храната си, хората са научили от персонала тази сутрин, без обяснение защо това се налага. 

 

Директорът на болницата проф. Петрана Чакърова категорично отказа среща с медиите, докато се извършваше здравната инспекция, при която са установени липси на консумативи за еднократна употреба – бинтове, марли, спринцовки, памук и кислородни маски. Липсват още йодни препарати и животоспасяващи лекарства за спешни състояния. 

 

От Регионалната здравна инспекция са предписали незабавно да се осигури организирано хранене на пациентите. Спешно трябва да се набавят  необходимите консумативи и препарати.

 

Ще се наложи въвеждане и на листа на чакащите пациенти за планови приеми и операции.