В училището на Григор ще бъде обособен специален кът на тенисистът

Григор Димитров постигна пореден феноменален успех. Най-добрият ни тенисист стана първият българин, който се класира за четвъртфинал на Уимбълдън.

 

През март Грищо срази седмия в света Анди Мъри и спечели турнира в Акапулко. Четири месеца по-късно първата ни ракета ще се изправи отново срещу него. Този път на Уимбълдън. Цяла България ликува след историческата победа на Гришо. Най-горди обаче са в Хасково.

 

В училището на Григор ще бъде обособен специален кът. Там ще бъдат подредени едни от първите му купи и снимки, които са правени при завръщането му в родния град.

 

Тенисист №1 на Българя е завършил с отлични оценки, въпреки че по това време вече е бил на върха в кариерата си. Учителите му си спомнят за него като скромно момче и се радват на успехите му.

 

Григор Димитров и Анди Мъри са съперници на корта, но добри приятели извън него. И неведнъж са демонстрирали публично това приятелство - било то в прословутата ледена баня или пък във фризьорския салон.

 

Още една добра новина за Гришо дойде след загубата на Кей Нишикори в осминафиналите на същия турнир. Така Димитров направи исторически пробив в Топ 10 на мъжкия тенис, като ще влезе в елитната група още следващата седмица. Ако елиминира Анди Мъри в сряда, Гришо дори ще го измести от деветото място.