Наказанията са за укриване на данъци в особено големи размери

Нови присъди очакват фамилията на ромския бос Кирил Рашков. Наказанията са за укриване на данъци в особено големи размери. Апелативният съд в Пловдив постанови затвор за един от внуците му, а на други трима членове от фамилията наложи глоби от по 5 хиляди лева.
 
Рашкови не се явиха на делото на 8-ми юли, което бе образувано по тяхно настояване. Чрез адвоката си поискаха Апелативният съд да отмени глобите, на които бяха осъдени преди месец от окръжните магистрати. Но вместо по-леки наказания се стигна до по-тежки присъди. Най-голямото наказание е за внука на Кирил Рашков, който не е декларирал данъци за 81 хиляди лева.
 
Внукът Кирил Рашков обаче няма да лежи нито ден в затвора, защото вече е излежал 2-годишната си присъда. Условната присъда на Костадинка Рашкова за неплатени данъци бе намалена от 2 години и 8 месеца на 2 години. За останалите двама подсъдими - Гергина и Ангел Рашкови, наказанието остава 5000 лева глоба. Адвокатът на фамилията ще обжалва част от присъдите – тези на Костадинка и Кирил.
 
Общият размер на укритите данъци от фамилията е 267 хиляди лева. Не са ги плащали в продължение на 8 години. Преди делото Рашкови са внесли голяма част от дълга  в държавата хазна.
 
Повече гледайте във видеото.
 
Репортер: Благой Бекриев