Причината е прояви на агресия срещу тези, които са дошли да ни спасяват

Полицията на помощ на Спешна помощ. Практиката дежурни екипи на МВР да придружават лекари на опасни адреси съществува отдавна. Нейното значение обаче излиза отново на дневен ред, имайки предвид скорошните поредни прояви на агресия срещу тези, които са дошли да ни спасяват. Заедно със спешния екип, част от нощното им дежурство прекараха Златина Зехирова и операторът Георги Найденов. 

 

Всичко започва от централата на Спешна помощ, където се приемат нашите оплаквания. Едва няколко минути в централата и вече имаме адрес, на който е добре да чака и полицейска кола

 

Съдействието на полицията не е необходимо. Но и случаят се оказва не е бил спешен. 

 

Едва няколко минути на този адрес и вече има следващ. Така отиваме на следващия адрес. Съвсем разбираемо, тук последното нещо, което някой иска да види, са медии.

 

Всъщност нещата не започват от централата, където се приемат спешните обаждания, а много често началото е някъде тук - в домовете, в  семействата, със сложни лични истории

 

Със сигурност в Спешната помощ у нас има много проблеми. Със сигурност за нас нашият случай е най-спешният, а за лекарите е само един от поне десетте, с които ще се сблъскат за една нощ. И така до сутринта - с надеждата, че наистина утрото е по-мъдро от вечерта. 

 

Целия репортаж гледайте във видеото.