Младата жена намери работещи лекари, но закъсня с крайния срок, който работодателят й бе дал

Уволниха 21-годишната Мелани, която обикаляше цяла седмица софийските поликлиники в търсене на комисия, която да й издаде болничен лист. 

 

Работодателят й искаше представяне на болничния в срок, за да не бъде отстранена от работа. Днес той прекрати трудовия договор, въпреки че бременната накрая намери комисия. Жената е с проблемна бременност.

 

След седемте дни обикаляне в над 10 поликлиники и днешното уволнение бъдещите родители Мелани и Красимир не знаят как ще продължат напред.

 

Договорът с изпитателен срок от шест месеца е прекратен, защото Мелани не се справя с работата си. Бременната, на която лекарят препоръчва да лежи вкъщи, не може да се справи с вдигането на каси и други тежки предмети. За целта тя е предоставила документ, който оказва се не е пречка за уволнението.

 

От Здравното министерство отговориха, че работодателят може да уволни бременни служителки, които не са в състояние да си вършат физически работата, само ако не представят болничен лист за временна неработоспособност или медицински документ за трудоустрояване.