Умората, скандалите, депресията, стресът и срещите с приятелите влияят негативно върху интимността

Жените искат да правят 4 пъти повече секс, отколкото получават сега, показва проучване на сайта UKMedix, цитирано от БГНЕС. Оказва се, че около десетина са причините, които пречат на жените да правят толкова секс през седмицата, колкото искат. 
 
Често умората от работата и различните делнични ангажименти си казва думата. Затова ако не се захванат веднага след работа с домакински дейности, най-често жените се отдават на почивка с книга в ръка или пед телевизора, а любовните ласки остават на заден план. 
 
Освен това, понякога желанието за секс между двамата партньори се появява по различно време. Той например иска да прави секс сутрин, а тя - преди да си легнат. Децата, съквартирантите и роднините вкъщи също пречат на сексуалния живот.
 
Честите скандали също пречат на интимността. Стресът и проблемите в работата, парите и задълженията у дома също оказват влияние върху либидото. Понякога различните работни графици не позволяват двамата да прекарват много време заедно.
 
Срещите с приятелите и семейството също се отразяват на сексуалния живот. Излизанията с приятели и посещението на роднини често пъти се оказва пречка двама души да се усамотят.
 
Не трябва да се забравят и здравословните причини - депресията, болките в ставите и най-различни други болежки и състояния могат да убият желанието за секс или да го направят неудобен.
 
Физическата или емоционална несигурност може да причини проблеми на интимността. Често жените не харесват тялото си, мъжете пък се притесняват от проблеми с ерекцията. Понякога пък просто няма сексуално привличане между партньорите.