Боксьорът настоя Кличко също да даде допинг проба преди двубоя помежду им

"Не мисля, че съм аутсайдер в двубоя с Кличко. Много се радвам, когато някой ме подценява. Това ми дава повече предимство и допълнителна мотивация", заяви боксьорът Кубрат Пулев пред гръцкия сайт UFight.gr, цитирано от БГНЕС.

 

Кобрата наблегна и на въпроса за допинг пробите на състезателите, като настоя Кличко също да бъде тестван за забранени вещества преди двубоя.Смятам, че в спорта правилата трябва да са еднакви за всички, за да бъде честен и истински спорт. Затова аз искам същите допинг тестове да преминава и Владимир Кличко. Не е коректно претендентът да бъде проверяван по всяко време и на всяко място, а световният шампион да бъде проверяван само и единствено след мача. Дори децата знаят, че каквото и да е взел, може да се изчисти за мача”, категоричен бе той, като припомни, че братът на Владимир – Виталий, вече е бил хващан с допинг преди Олимпийските игри.

 

„Аз лично, ако съм световен шампион, бих дал такава проба, за да изчистя името си и за да докажа на хората, че съм чист и няма какво да крия. Мисля, че такава би трябвало да е реакцията на един истински световен шампион, а не да се крие и измъква по всякакви възможни начини, което определено доказва, че не му е чиста работата и има притеснения. Или се подлага на допинг контрол, както го правя аз, и доказва, че наистина е световен шампион, или не се подлага и доказва, че най-вероятно използва забранени стимуланти, на което се дължи дългогодишното му стоене на върха, а не защото е най-добрият”, заяви Пулев.

 

Запитан какво смята за Кличко като човек, Кобрата отговори: „Не ме интересува какъв е като човек. Не си падам по мъже, а и едва ли някога ще ми е близък приятел. За мен той е просто противник. Не мразя никого и нито един мой противник до момента не съм мразил. Шансовете ни са 50% на 50%. Мачът ще бъде изключително интересен и аз ще победя!”