Става въпрос за зеленчукови, плодови и рибни консерви

Руската служба за защита на потребителите „Роспотребнадзор” обяви, че от 29 юли се забранява вноса на зеленчукови, плодови и рибни консерви от Украйна, информира ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.


Причината за тази рестрикция са установени нарушения на изискванията на руското законодателство в областта на защитата на правата на потребителите в продукцията на няколко украински компании.


Консервите на тези производители са били маркирани невярно, а процентното съдържание на мазнини, белтъци, въглеводороди и витамин С не съответствали на написаното на етикета.
В петък Русия обяви, че ограничава вноса на украински млечни продукти с аргумента, че те съдържали следи от антибиотици и бактерии.


Руските власти забраниха от началото на юли и вноса на растителни продукти от Украйна в ръчния багаж, както и на украински картофи заради нашествието на вредни инсекти, припомня Франс прес.


Спрямо Молдова Русия ограничи вноса на месо, плодове и вина от бившата съветска република, след като тя подписа споразумение с ЕС.