Малайзийският самолет е бил улучен от ракета, потвърждават данните от черните кутии

Свалянето на малайзийския самолет може би е военно престъпление, обяви висш представител на ООН. Изявлението на комисаря по правата на човека идва в момент, когато Съединените щати представиха нови доказателства, че Русия снабдява с оръжие сепаратистите в Украйна.

 

Малайзийският самолет е бил улучен от ракета, потвърждават данните от черните кутии, твърди говорителят на украинския съвет за сигурност. Информацията на експертите доказвала, че машината е паднала заради взрив и декомпресия, предизвикани от попадението. Разследването на причините за катастрофата се бави, защото международният екип трудно достигна мястото.

 

В момента не е реалистично изпращането на международна военна мисия, която ще обезопаси района на падането на самолета, заяви холандският премиер. Източна Украйна все още е арена на ожесточени сражения между украинската армия и сепаратистите.

 

И днес Вашингтон и Москва си размениха остри реплики. Съединените щати представиха сателитни снимки, на които се вижда, че от Русия е стреляно с артилерия по украински военни части. Москва отрича каквато и да е намеса в източна Украйна.