Съпрузите са склонни да си викат повече, когато им стърже стомахът

Чувството на глад, което се дължи на пониженото ниво на кръвната захар, може значително да влоши семейните отношения, смятат американски учени.

 

Съпрузите са склонни да се карат, когато са гладни, показват резултатите от изследване, проведено с участието на 107 семейни двойки. По думите на Брад Бушман от Университета на Охайо така може да се стигне дори до домашно насилие, съобщи в-к „Таймс ъв Индия”, цитиран от БТА.

 

Авторите се опитали да установят степента на удовлетворението от брака. Успоредно с това, в продължение на 21 дни, всяка вечер било изследвано нивото на захарта в кръвта на участниците в експеримента.

 

Данните позволили да се прогнозира колко сърдити ще бъдат вечерно време хората. Съпрузите, при които нивото на кръвната захар било ниско, по-често се карали, повишавали повече глас и си викали по-дълго. Дори хората, доволни от отношенията в семейството, по-често проявявали гнева си под въздействието на намаленото количество захар в кръвта.

 

По тази причина учените съветват, ако ви предстоят тежки разговори вкъщи, първо добре да се заситите. Най-бързо може да увеличите нивото на захарта, ако получите въглехидрати, като хапнете нещо сладко.