Според него обвиненията за лошо финансово управление на болницата са безпочвени

Намаленият бюджет на „Пирогов” е наказателна акция за протестите от октомври миналата година. Такова мнение изрази в предаването „Събуди се” шефът на болницата проф. Стоян Миланов. 

 

Той влезе в задочен спор с бившия министър Таня Андреева, след като миналата седмица изненадващо стана ясно, че е уволнен тихомълком в последните дни от работата на кабинета „Орешарски”.

 

Според професора обвиненията за лошо финансово управление на болницата са безпочвени. 

 

„Ако погледнете годишния финансов отчет, ще видите, че размерът на загубата, се равнява на намалелите от страна на Министерството на здравеопазването постъпления към болницата”, заяви проф. Миланов. 

 

Според него протестите от октомври са в основата на спора с бившия министър.  Тогава служителите на „Пирогов” излязоха на протест заради споразумението, което трябваше да подпишат със Здравната каса. В него имаше точки за отложени плащания и болнични лимити. 

 

„След като служителите на „Пирогов” протестираха, своеобразно бяхме наказани. Беше назначена мащабна проверка от изпълнителна агенция „Медицински одит”, която излезе с дребни констатации. Това беше наказателна акция”, смята проф. Миланов.

 

Що се отнася до въпроса за далавери при обществените поръчки, проф. Миланов заяви, че не изпълнява партийни обществени поръчки. Той обаче отхвърли да е имало такива опити.

 

Повече гледайте във видеото!