"Белият балет" победиха Севилия с 2:0 с две попадения на Кристиано Роналдо

Реал Мадрид спечели Суперкупата на Европа след победа с 2:0 срещу Севиля. Победителят в Шампионската лига от миналия сезон се изправи срещу сънародниците си, които пък триумфираха в Лига Европа, на стадиона на Кардиф Сити в уелския пристанищен град.

 

С два гола за „белия балет” се отличи суперзвездата на тима Кристиано Роналдо. Той се разписа в 30-ата и 49-ата минута на срещата. В игра за мадридския клуб се появиха и новите попълнения Хамес Родригес и Тони Кроос. Вратарят Кейлор Навас пък остана на пейката за сметка на Икер Касияс В състава на Севиля пък играха трима дебютанти - Криховяк, Видал Пареу и Суарес.

 

С двете си попадения Роналдо вече има 71 гола в европейските клубни турнири и изпревари Герд Мюлер (69) и Филипо Индзаги (70). Пет попадения делят Кристиано Роналдо от върха, който е окупиран от легендата на Реал Раул със 76.

 

Това е втори трофей в турнира за Реал Мадрид, след триумфа през 2002-ра година срещу холандския Фейеноорд с 3:1. Севилия пък има един – спечелен през 2006 година с категоричната победа с 3:0 срещу Барселона.