На това мнение са 62% от отговорилите на запитването на NovaNews.bg

Вложителите в КТБ няма да успеят да вземат парите си. На това мнение са 62% от отговорилите на запитването на NovaNews.bg. 28% остават оптимисти, че хората ще могат да възстановят средствата, които бяха запорирани в институцията. Почти 10% пък нямат мнение по въпроса.

 

По-рано стана ясно, че вложители на КТБ ще излязат на протест срещу затварянето на банката в Пловдив. Целта на протеста е незабавното отваряне на КТБ и нейното дъщерно дружество „Търговска Банка Виктория”.

 

Финанситът Кольо Парамов пък заяви, че според него КТБ е опера в трето действие. „В четвърто действие очаквам да бъде задържан Искров, за да се отпуши целият проблем”, допълни той.

 

„1 600 000 000 са парите над онези 100 000 евро за онези елитни вложители в банката, които трябва да бъдат обезвъзмездени плюс парите на няколко от държавните предприятия, фирми и фондове. Ние трябва да осигурим до 100 000 евро на всички вложители, които имат тези суми около 2 100 000 000 евро. Тези пари обаче са целият фонд за гарантиране на кредитите. Ние събираме 15 години тези пари и сега трябва да ги осигурим и оголваме цялата банкова система”, обясни Парамов.

 

В новата ни анкета Ви питаме: Трябва ли кандидат-депутатите да минават тест за интелигентност? 

 

Очакваме отговорите Ви!

 

Резултатите от други анкети на NovaNews.bg може да видите ТУК