Пред кабинетите на ТЕЛК във Велико Търново чакат десетки пациенти, а броят им расте с всеки изминал ден

Стотици болни хора от Плевен и Ловеч ще трябва да пътуват до Велико Търново, за да се явят на преглед пред специализирана лекарска комисия. 

 

Пред кабинетите на ТЕЛК във Велико Търново чакат десетки пациенти, а броят им расте с всеки изминал ден. Причината е, че от миналия месец заради липса на лекари ТЕЛК-овете по очни, белодробни и психични заболявания в Плевен и Ловеч затвориха врати. Така около 800 пациенти са пренасочени към старата столица. 

 

В Търново болните ще бъдат преглеждани от общ ТЕЛК с участието на лекар от съответната специалност. Медиците обаче ще трябва да преглеждат много повече пациенти. Много често те остават след работно време, за да не връщат хора от по-далечните градове. 

 

На по-добра организация и повече лекари се надяват пациентите, защото от прегледите пред ТЕЛК зависят доходите им. От там обещават, че в срок до три месеца ще обработят документите на всички пациенти, подадени в Плевен и Ловеч и голямо забавяне в изплащането на помощите няма да има. 

 

Дали лекарите ще се справят с предизвикателството и ще получават ли болните парите си навреме, екип на Новините на Нова продължава да следи случая.

 

Репортер: Кремена Недялкова