"Пациентите нямат отношение към това, което Касата плаща", заключи Петър Москов от РБ

„Първото, което трябва да направим, е да направим държавата коректна към гражданите. Държавата трябва да плаща 100% от вноските, които тя дължи за здравно неосигурените”. Това заяви Стоян Тонев от ГЕРБ по време на дебата „Кастинг 240”.


 

Още по темата

„Половината от възнаграждението на лекарите идва то това какво количество пациенти са преминали през кабинета, клиниката или болницата. Ако някой от Вас и Вашите зрители му харесва да бъде третиран като бройка, която е преминала за възможно най-кратко време през една клиника, без никакво значение какво качество на лечение му е проведена, тогава нещата нека останат така. Ако не харесваме това, трябва да променим начина, по който лекарите са изнудвани да правят това нещо”, заяви от своя страна Петър Москов от Реформаторския блок.


„В момента пациентите нямат абсолютно никакво отношение към това, което Касата плаща”, заключи Петър Москов.


„Касата е най-мощния монопол в държавата. По-мощен и от енергоснабдяването. Трябва да има пакет, друг стълб, който да поема медицински изделия, скъпи лекарства. Тази каса не е бездънна”, смята Нигяр Джафер от ДПС.


„Първия стълб на държавното осигуряване трябва да е държавен инструент”, добави още Петър Москов и прогнозира, че държавата трябва да има все по-голям ангажимент към хората.

 

„Да, има проблем както на входа на системата, така и на изхода. Някои болници нямата задължения, други останаха със 100 милиона задължения. Какво се случва?”, запита Емил Райнов от БСП.


„Всички знаем, че за да отидеш в болницата трябва да имаш познат вътре”, каза Рада Коджабашева от „България без цензура”.


Целия разговор гледайте във видеото.