Предстои 13-годишното дете с аутизъм да бъде прегледано, за да се установи дали с него е бил осъществен сексуален акт

Няма заподозрян за случая с 13-годишното момиче с аутизъм, съобщиха за Нова от районната прокуратура. Междувременно, просветното министерство започна проверка на 4-о помощно училище. 

Още по темата

 
За 13-годишната Ана-Мария най-трудното обаче предстои. Тя ще трябва да бъде прегледана от лекарски екип, който да установи дали с нея е бил осъществен сексуален акт. Прегледът трябваше да е в петък, но днес майка й Радосвета Симеонова помоли той да бъде отложен, за да може психологът, при който  момиченцето е на проследяване, да го види. 
 
По време на прегледа момичето трябва да е под упойка, защото не би позволила подобна манипулация, категорична е майката. Тя настоява и сред специалистите, които ще извършат прегледа, да има и нейни познати, които са медицински лица.
 
За да ни разкаже повече подробности за Ана-Мария, наш екип се срещна с психолога Анет Маринова. Маринова е и първият човек, на когото Радосвета звъни след ужасната случка. 
 
„Проблемът в този случай е, че пред прага на училище, на което си поверил детето си, родителите всъщност са посрещнати от враждебност. Понеже това дете е болно, затова му се случват тези неща”, заяви психологът. А тези неща, по думите на Маринова, се случват и на много други деца, но родителите мълчат. 
 
Думите й се подкрепят и от статистиката. Според прокуратурата всеки ден в столицата 6 деца са жертва на сексуален тормоз. Сухите цифри казват и нещо още по-страшно -  едва при 1/3 от жалбите се повдигат обвинения. 
 
Повече гледайте във видеото.