Само от парите ли се интересуват жените в една връзка?

Меркантилни ли са жените и само парите ли ги интересуват в една връзка? Този въпрос ще повдигне епизодът на „Съдби на кръстопът” този петък от 21:00 часа по Нова, когато зрителите ще видят как съпруга не само разорява мъжа си и настройва дъщерите си срещу него, но изправя семейството пред сериозния риск от разпадане.

 

В началото историята започва щастливо – 52-годишният Милен живее в хармония с красивата си съпруга Дария и двете им дъщери. Макар на 36 години, откакто се е омъжила, тя никога не е работила. Не се е и налагало, защото Милен винаги е работил като строителен инженер, печелил е доста добре и е осигурявал луксозен живот за семейството си. Животът им обаче неочаквано претърпява обрат. Фирмата на Милен фалира и той е съкратен от работа. Съпругата и децата му отказват да приемат новата реалност и продължават да изискват лукса, на който са свикнали с години. Фалиралият съпруг е шокиран от неразбирането и меркантилността, които среща у дома. А красивата му съпруга продължава да харчи пари и да пазарува скъпи вещи за себе си и дъщерите си.

 

Опитите на Милен да поиска подкрепа от най-близките, удрят на камък. Вместо да му помогнат, като ограничат своите прищевки, дъщерите и съпругата му го нападат с обвинения, че един мъж и баща е длъжен винаги да осигурява висок стандарт, независимо какво се случва. Милен изпада в отчаяние. Равносметката за него е повече от ясна – той разбира, че семейството му го обича единствено, когато носи достатъчно пари. Изпадне ли в безизходица обаче, никой повече не го цени и уважава. Някога щастливото семейството е изправено пред най-трудния си момент.

 

Обратите обаче не спират дотук. По ирония на съдбата, след като остава сам, Милен успява да си стъпи на краката – връща се в бранша и възстановява отново високия си стандарт на живот. Дали обаче е готов да приеме Дария обратно след всичко преживяно и след житейския урок, който научава? Ще прости ли меркантилното отношение и ще преглътне ли обидата да бъде единствено източник на пари?

 

Отговорите ще разберем в епизода на документалното риалити "Съдби на кръстопът" – този петък от 21:00 часа по Нова.